Best yemek

💥✨BEST YEMEK✨ 💥

❤ sihirli yemek dünyami hoş geldiniz ❤

test

Breaking

Post Top Ad

Your Ad Spot

FISTIKLI BURMA KADAYIF TATLİSİNİN TARİFİ - BAKLAVA TERİFLERİ

Fıstıklı burma kadayıf 


              https://bestyemek.blogspot.com




✴Malzemeler:.. 
Yarim kilo burma kadayıfı
 2 su bardağı sade yağ
Bol fıstık (istersiniz cevizli yapabilirsiniz)
Kaymak
Şeker


✨Şerbeti için ✨
4 su bardağı su 
4 su bardağı şeker
Yarim limon




🌠Yapılışı :... 

İlk önce şerbeti için  bir tencerede su ve şekeri koyun ve şerbetiniz hazırladıktan sonra yarim limonu döküp soğumayı bırakın. 
Sonra Taze kadayıfı elinizle uzun ve ince bir şekilde açın.  ortasinda bol fıstık  şeker ve kaymak koyun  kadayıfı burarak şekillendirin. Sadeyağı tepsiye yayın ve daha sonra tepsinin ortasından başlayarak kadayıfı düz veya yuvarlak bir biçimde çevirerek tepsinin tamamına yayın. Videolarda yapmasi var zatan ordanda bakabilirsiniz. Sadeyağ kadayıfın üzerine gezdirerek dökün. Daha önce 200 derecede ısıtılmış fırına kadayıfı yerleştirin ve hafifçe kızarana kadar pişirin. Pişirdikten sonra kadayıfın yağını süzün ve başka bir tepsiye ters bir şekilde yerleştirin süzdüğünüz yağı tekrar kadayıfın üzerinde gezdirin ve alt tarafını da aynı şekilde pişirin önceden hazırlamış olduğunuz şerbeti en son baklavanın üzerinde iyice gezdirin ve soğuduktan sonra servis edebilirsiniz 

☣Şimdiden afiyet olsun☣ ❤



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Post Top Ad

Your Ad Spot