Kıbrıs tatlısı
https://bestyemek.blogspot.com
✴Malzemeler✴
3 tane yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
✨Kreması için✨
1 litre süt (5 su bardağı)
2 yemek kaşığı tepeleme dolu dolu un
2 yemek kaşığı tepeleme dolu dolu nişasta
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 paket vanilya
Muhallebi soğuduktan sonra eklemek için1 poset krem şanti
✨Üzeri için✨
bolca hindistan cevizi
✨Şerbeti için✨
2 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
🌠Yapılışı :..
Kekin üzerine şerbeti soğuk bi sekilde dökülecek o yüzden önce şerbeti kaynamaya başladıktan sonra 15 dk daha kaynatıp altini kapatın ve sogumaya bırakın.Keki için yumurtaları ve şekeri guzelce 5 dakıka çırpın sonra sirayla sivi yağ, galete unu, ceviz ,hindistan cevizi ve kabartma tozu ekleyip karıştırın sonra Yağlanmış büyük kare borcama dökün.160 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin..Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine döktükten sonra soğuması için bir kenara alın.Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip altını kapatın soğumaya yakın krem şantiyi ekleyip mikserle 4-5 dakika kadar çırpın. kekin üzerine muhallebiyi döküp düzgünce eşit bir sekilde yaydikten sonra Üzerine bolca hindistan cevizi serpip buzdolabında 2-3 saat bekletip sonra çilek ile süsleyıp servis yapabilirsiniz
Şimdiden afiyet olsun ❤
Çok lezzetli görünüyor elinize sağlık
YanıtlaSil