Kıymalı makarna
✳Malzemeler✳
Düz Makarna 1 paket
Su 5 bardak
Zerdeçal 1 tatlı kaşığı
Tüz 2kaşik
Yağ 2 kaşık
✨Kıymalı harç için✨
Kıyma 250gr
Soğan orta boy 2 adet
Salça 2 kaşık
Maydanoz
Tüz ve yağ
✨Altı için✨
Patates 1 tane
(yuvarlak ve biraz ince kesın)
🌠Yapilişi🌠
Tencereye soğuk su, zerdeçal , tuz ve yağı koyup kaynayince kadar kapağini kapatin
Daha sonra içerisine makarnayı ekleyerek, ara ara karıştırın ve pişene kadar ocaktan almayın.(Bu adımda tencerenin kapağını sakın kapatmayın, taşabilir.) Makarnanın piştiğini anlamak için tahta kaşığın üzerine alıp çatala batıp batmadığını kontrol edebilirsinizPişen makarnayı süzgeçten geçirin veÜzerine soğuk su tutun. Bu adımda makarnanın hamur kıvama gelmesini önleyecektirŞimdi kıymalı harç için tavaya yağ koyun ince ince doğranan soğanları ekleyin sonra üzerine Kıymayı ekleyip karıştırın 10 dk pişirin sonra salça, maydanoz, tuz ve istediniz baharatı ekleyip kariştirin ve 5 dk sonra altını kapatın Şimdi tencereye biraz yağ koyun yuvarlak kestiniz patates leri güzelce dizin üzerinde makarnaden biraz koyun biraz kıymalı harçten ve karıştırın bütün harç ve makarnayı bitene kadar devam edin sonra bir bez ile tencerenin kapağını sarın ve tencereye kapağını kapatın 5 dk yuksek ateşle ve 15 dk kısık ateşle pişirin Ve makarna hazır servis yapabilirsiniz
❤🌸Şimdiden afiyet olsun 🌸❤
Günün hadisi :✨Birbirinize buğuz etmeyin, birbirinize haset etmeyin, birbirinize arka çevirmeyin; ey Allah"ın kulları, kardeş olun. Bir müslümana, üç günden fazla (din) kardeşi ile dargın durması helal olmaz✨
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder