Had dag tarifi💞
✴Malzemeler ✴
sandeviç ekmek bir paket
Sucuk 6 tane tam
Kıyma 300gr
Domates 2 tane orta boy
Soğan 1tane
Kimyon
Tüz, yağ
✨Beşamel sosu ✨
Tereyağı 3 yemek kaşığı
Kaşarlı peynir( istediniz kadar)
Un 3 yemek kaşığı
Sut 2 bardak
Tuz
🌠Yapılışı 🌠
♋ tencereye yağ koyun soğanlari hafif pişirin ardından domates ve kıyamyi üzerine koyun tuz ve baharatı koyduktan sonra kapağını kapatın ve 10 dk kısık ateşte pişirin
♋Şimdi sucuk leri mangelde pişirin (tavada da olur )
♋beşamel sosu için tencereye tereyağı alin tereyağı eridikten sonra un koyun ve sürekli karıştırın hemen sütü yavaş yavaş dökün ve karıştırın hep ve en son kaşar peynir,tüzü koyun ve karıştırın fotoğraftaki gibi oldu zaman altına kapatın
♋Şimdi sandviç ekmeklerini açın ortasında sucuklari koyun üzerinde kıymalı harcı koyun ve en son sosu üzerine dökün ketçap ve hardal sosu isteğiniz bağlı koya bilirsiniz
Ve had dog hazır
☣Şimdiden afiyet olsun ☣❤
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder