Patlıcan kebabı
✴Malzemeler✴
4 adet patlıcan
500 gr kıyma
2-3 yemek kaşığı galeta unu
1 yumurta
Kızartmak için yağ
Kimyon
Karabiber,tuz
✨Sos için✨
1,5 bardak su
1 yemek kaşığı Salça
Yarim çay bardağı yağ
Kara biber
Pul biber
✨Üzeri için✨
Yeşil biber, domates
🌠Yapılışı🌠
Patlicanlari alacali soyup, iki parmak kalınlığı kadar kesin ama hepsini kesmeyin birbirinden kopmasinler . Sonra tuzlayıp kizartin (kizartmadan da olur. İsteğe bağli) kizartma işleminde çevirirken dikkatli çevirin. Kopma olmasın kizarttiktan sonra kagit havlu üzerine koyarak fazla yağını alin
Köfte için kıyma, galete unu,yumurta, tuz ve baharat karıştırıp yogurun. Ve üzerinde kapatarak buzdolabına 15 dk bekletin
Dinlenmiş Köfteyi parçalara ayırıp Patlicanlarin kestiginiz aralara dizin. Akordiyon şeklini alıyor o arada. Tepsiye dizin. Üzerine biber ve domates yerleştirin. Salça, yağ, sicak su ve baharatlari karıştırıp üzerine dökün . Yağlı kağıd ile üzerine kapatın. 200°c fırında 20 dk üzeri kapalı pişirin . Sonra açıp üzerinin biraz daha kizartın ve çikartıp servis edebilirsiniz
☣Şimdiden Afiyet olsun☣❤
Günün Hadisi ✨: Kıyamaete yakın Müslümanlar içinde en az bulunacak şey; helal para ile kendisine güvenilecek arkadaştır. (İbn Adiyy)✨
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder