Son zamanlarda adinden oldukçada söz ettiren midye baklavayi tarifini verecem
https://bestyemek.blogspot.com
✴Malzemeler::..
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 çay bardağı buğday nişastası
4 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığından az tuz
1 kase fındık
✨İçinde için ✨
Bol fıstık
Kaymak
✨ÜZERİ İÇİN✨
Eritilmiş tereyağı
🌠YAPILIŞI::.
Süt, yoğurt, yağ, yumurtayı bir kaba alıp karıştırın.Un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyin.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.Hamuru 12 eşit parçaya bölüp beze yapın.Yaklaşık 20 dakika kadar dinlendirin.Hamur bezelerini nişasta serperek tek tek tabak büyüklüğünde açın.Ve nasıl açaceniz yukarda kı video da koydum ona göre açın ve ortasında bol fıstık (ceviz da olur ) ve kaymak koyarak kapatin ve Diğer parçalarada aynı işlemi uygulayın.Tepsiye dizin.Eritilmiş tereyağını üzerine kaşıkla gezdirin.200 derecelik fırında kızartın.Şerbet ılıyınca soğuyan tatlının üzerine dökün.
☣Şimdiden Afiyet olsun ☣❤
Harika goruniyor:)
YanıtlaSilCok begendim ellerinizi saglik
YanıtlaSil